Управата на нюйоркски хотел обяви, че разследва обстоятелствата по изтичането на видеозапис от охранителна камера в асансьор към медиите.
На записът се вижда как сестрата на Бионсе, Соланж Ноулс, удря в лицето съпруга ѝ, рапъра Джей Зи, предадоха Асошиейтед прес и Франс прес.
Триминутното видео бе качено в американския сайт TMZ.com, посветен на знаменитостите. В черно-белите кадри, които са без звук, се вижда разправията в асансьора на хотел "Стандарт" в Ню Йорк и нанасянето на удара от страна на Соланж.
Там имаше парти след бала на Института по костюма в музея "Метрополитън" на 5 май. Във филмчето се вижда как бодигард се опитва да усмири 27-годишната Соланж, а Бионсе не се намесва в скандала.
Тримата носят същите облекла, с които преди това се бяха появили на благотворителния бал в "Метрополитън" – Соланж в розова рокля на Филип Лим, Бионсе в черна рокля на "Живанши" и Джей Зи в бял смокинг.
Управата на хотел "Стандарт" в Манхатън изрази възмущението си от изтичането на видеоматериала и обеща да вземе строги мерки срещу виновниците.
В официално изявление на ръководството се казва: "Ние сме шокирани и натъжени от факта, че очевидно е имало пропуск в охранителната ни дейност и в конфиденциалността, на която разчитат нашите клиенти. Ние ще накажем и ще изправим пред съда виновните за това лица!"
Нито Соланж Ноулс, нито Бионсе или Джей Зи споменаха за инцидента на страниците си в Туитър.
Соланж, която се очаква да издаде нов албум до края на годината, пя на фестивала Коачела в Калифорния миналия месец. Към нея се присъедини на сцената и сестра ѝ Бионсе, за най-голяма радост на публиката.