Старши треньорът на Лудогорец Стойчо Стоев заяви, че той лично си мечтае отборът му да продължи в Лига Европа и след Нова година. ПСВ, Динамо Загреб и Черноморец Одеса са съперниците на българския шампион в група В от втория по сила европейски клубен турнир.

"Можеше да ни се паднат и по-трудни противници. Нормален жребий. След като сме в четвърта урна, е нормално да се мисли, че другите са по-силни. Тези мачове са школа за нас, трябва да извлечем ползите", коментира Стоев за Гонг веднага след жребия.

"Имаше две-три много неприятни групи. Но всички отбори в Лига Европа имат тежест, стойност, нужните футболни достойнства. Нормално е да подхождаме с респект към тях. ПСВ наистина е фаворит, тепърва ще разузнаваме Динамо и Черноморец", добави той.

"Не трябва да търсим реванш, трябва да подходим сериозно. Това може да ни изиграе само лоша шега," каза Стоев за миналогодишния сблъсък между Лудогорец и Динамо Загреб в Шампионската лига, който приключи нещастно за разградчани.

"Всеки противник в тази фаза не е случаен. Неразумно ще е да кажем за някой, че е лесен съперник," коментира още наставникът. "Преди да съм наясно с отборите, не мога да кажа. На книга да, можем да кажем, че имаме възможност. Но иначе е несериозно да се говори, преди да сме ги видели", смята той.

Относно възможността бившият треньор на Лудогорец Ивайло Петев да поеме Динамо Загреб, Стоев обясни: "Дай Боже да го вземе Динамо Загреб и да жъне успехи. Дали ще е Ивайло Петев, дали ще е Блажевич, дали друг, ние все ще трябва да се изправим срещу Динамо Загреб. Няма значение".

Списъкът с картотекирани вече е ограничен до 21 футболисти:"За мен 21 човека са прекалено малко, не знам защо са направили така. Общо-взето сме решили вече, но тепърва ще стане окончателен списъка."

Как ще съчетава Лудогорец Лига Европа, българската "А" група и Купата на страната: "Ще се опитаме. Ние вече сме на три фронта, два мача съвпадат с Лига Европа, явно ще има промени в първенството. Не знам кога ще играем и за Купата. Но каквото е, такова, ще трябва да ги изиграем. Надявам се БФС да направи тези промени, в зависимост от календара".

"Аз лично мечтая," завърши Стоев, запитан дали мечтае отборът му да продължи напред.