С народни борби и футболен турнир „България без цензура“ зарадва жителите на Русенска област. В борбите на стадиона във Ветово се включиха над 1000 души от Силистра, Търговище, Разград и Русе. Събитието събра на едно място и всички големи треньори от областта - първия треньор на Валентин Йорданов Георги Ачев, наставника на русенския отбор по борба Георги Станев, треньора на Тайбе Юсеин и Гюрай Хамдиев Сава Цеков, който е и общински председател на „България без цензура“ във Ветово. На спортното събитие присъстваха още трикратният сребърен медалист на Европейското първенство за юноши младша възраст до 21 години Валентин Ангелов и помощник треньорът на националния юношески отбор Борислав Рачев. Борбите уважиха и треньорът на отбора в Глоджево и деятел на борбата Сюлейман Паша, както и световният шампион и треньор за младежи в Търговище Христо Маринов. Парична и предметна награда от състезанието си завоюва класираният на трето място за Европейското първенство за кадети в Самоков Светослав Петров.
Победителите получиха отличията си лично от заместник председателя на партията Ангел Славчев. Той връчи и голямата награда - коч, който единодушно бе кръстен Бойко Борисов.
„Хората сами го кръстиха Бойко Борисов, защото той излъга всички“, заяви зам.-председателят на ББЦ Славчев. Той сподели, че е впечатлен от сериозната подкрепа и много щастлив от начина, по който го посрещат хората навсякъде, включително във Ветово и Русе. „На хората им е писнало от статуквото и имат надежда у нас, защото сме млади и амбициозни хора, които искат да се борят“, заяви още Славчев.
Той връчи и наградите на победителите във футболния турнир на русенския стадион „Аристон“. Спортната надпревара бе уважена още от общинския лидер на „България без цензура“ Георги Пейчев и заместника му Мариян Тодоров, който е дългогодишен футболист и треньор. В състезанието, което се проведе при голям интерес, техника и спортен дух, показаха 14 отбора. Турнирът се проведе на директни елиминации. Отборите показаха добра игра, за което свидетелства голямата битка за първото място. „Фибран“ се изкачи на върха след оспорван двубой и дузпи с останалия на второ място „Парк дизайн“. Бронзът пък отиде за „Стефани стил“.
„Истината е, че „България без цензура“ помага на спорта и ние ще бъдем партньори във времето за възраждане на спорта такъв, какъвто беше преди 20 години, за да могат състезателите да развяват българския флаг, а не да ходят в чужбина. Сега спортът е оставен на дъното. Инициативата е широко подкрепена и от самия председател на партията Николай Бареков, който отчита важността от изграждането на физически навици и здрав дух“, коментира Славчев. И посочи, че помощ ще се оказва и на спортове като плуването, гребането, волейбола, футбола и хандбала.
„Очакваме двуцифрен процент на предстоящите избори. Нашата първа цел е да изкараме ДПС извън ролята, която играят, и извън задкулисното управление, от което не са слизали от 1989 година. Втората ни цел е да предизвикаме и да спечелим предсрочни парламентарни избори“, заяви зам.-председателят на „България без цензура“.
Славчев апелира хората да съдят него и партията по техните дела като даде за пример внесения от тях законопроект, с който ще бъде сложен край на порочните практики на частните съдебни изпълнители и банките. „Аз нарекох това операция „Справедливост“, защото частните съдебни изпълнители, банките, колекторските фирми и фирмите за малки кредити са бич за съвременното общество. Няма друга извънпарламентарна партия, която да е внесла два законопроекта, освен нас. Това е да се работи за обществото“, категоричен бе Славчев.