До 10 години затвор може да получи шофьорът на ТИР-а, който причини жестоката жп катастрофа край Септември.

Заради смъртния случай с 62-годишната жена, която почина в Пазарджишката болница четири дни след инцидента, случаят се преквалифицира от прокуратурата като особено тежък, съобщи пред Дарик радио говорителят на Окръжната прокуратура в Пазарджик прокурор Снежана Стоянова.

Срещу водача на камиона прокуратурата повдига обвинение за причиняване на тежка катастрофа по непредпазливост. Случаят ще бъде наблюдаван от Окръжна прокуратура. Обвинението е по чл. 343, ал. 3 по Наказателния кодекс.

БГНЕС припомня, че камион се блъсна в пътническия влак Пловдив- София в Септември на 7 май следобед. Пострадаха общо 6 души. Тежко пострадал, но без опасност за живота, е шофьорът на камиона, пресякъл на червено неохраняван жп прелез. В много тежко състояние беше 62-годишна жена от Ковачево, която бе в кома в Пазарджишката болница, но няколко дни след инцидента почина.

Всички пострадали пътници са пътували в първия вагон на влака, който бе смачкан от силния удар. Прозорците на вагона бяха изпочупени, а един от тях разцепен от метална колона и е твърде вероятно точно тя да е причинила нараняванията на пострадалите. Камионът бе влачен от локомотива поне 100 метра.