Абсолютен шок за научния свят предизвика изказване на известния професор по философия Антъни Флу, съобщи сайтът hristiqni.com

Ученият, който в момента е над 80-годишен, дълги години е един от стълбовете на научния атеизъм. Въпреки това няколко от последните научни открития накараха великия защитник на секуларизма да промени мнението си. Флу заяви публично, че е сгрешил и че Вселената не може да е възникнала от само себе си – тя очевидно е създадена от някой много по-могъщ, отколкото можем да си представим.

По думите на Флу доскоро той и други атеисти са били убедени, че първата жива материя е произлязла от мъртва материя.

Според него обаче последните данни за структурата на молекулата на ДНК са неопровержимо доказателство за това, че тя не е могла да възникне от само себе си, а представлява нечия разработка. Генетичният код и енциклопедичните обеми от информация, които съдържа в себе си молекулата, опровергават възможността за сляпо съвпадение.

Според Анатолий Акимов – директора на Международния институт по теоретична и приложна физика, през миналия век много учени физици са вярвали в Бог. Освен това до времето на Исак Нютон разделение между науката и религията не е съществувало, а с наука са се занимавали свещениците, защото те са били най-образованите хора.

Самият Нютон е имал богословско образование и често е повтарял: „Законите на механиката аз извличам от законите на Бога”.