Директорът на Българската агенция по инвестиции Борислав Стефанов подаде оставка по доста необичаен начин. Стефанов обяви във Фейсбук, че повече не желае да заема длъжността и така стана ясно, че се оттегля.

Преди да стане директор, Стефанов е бил зам.-изпълнителен директор на Българската агенция за инвестиции.
Той е работил в московския офис на консултантската компания Boston Consulting Group (2007 -2009), където е участвал в проекти в Сърбия, Полша, Индия и Русия. Бил е директор продажби и развитие на "Лада Имидж" (новосъздадено дъщерно дружество на "Автоваз"), което развива бизнеса с авточасти на Лада. От 2003 г. до 2005 г. е работил в DaimlerChrysler - Дубай.

Стефанов има бакалавърска степен по бизнес администрация от Американския университет в България. Завършил е магистратура по международен мениджмънт в Regents Business School, Лондон, и МВА в Harvard Business School, Бостън. Член е на Mensa International.

Пред Дарик радио той коментира и какви са причините да напусне:

"Причините за решението ми са свързани с липсата на комуникация с правителството на Пламен Орешарски. Тъй като позицията директор на БАИ е политическа, тя трябва бъде заемана от човек, който се ползва с доверието на кабинета и премиера. От три месеца не съм имал среща да говорим за инвестиции с представители на правителството", заяви Стефанов.