Българска песен завладя размирна Украйна. Тя се казва „Пушка на покрива” и е посветена на събитията на Майдана. Звучи по националното радио и по още няколко частни станции в Киев. С автора й Огнян Цветанов се срещна екип на Нова телевизия.

Разпространява се в Украинския радиоефир. Слуша се и популярността й нараства, но Огнян не иска тя да бъде наричана с комерсиалното „хит”.

„Една нощ докато гледах украинска онлайн телевизия ... Вълнувах се тогава много какво се случи и видях как работи снайпера”, разказва Огнян Цветанов.

Огнян професионално се занимава с музика. Но жертвите на снайперите в Киев през февруари го карат да напише и текст. Песента е провокирана от Украйна, казва Огнян, но тя не е за Украйна. „Не пея нито за Майдана, нито за Киев. Нито пък за Русия”, категоричен е той.

Приятелите му я харесват. Така песента за пушката на покрива достига до няколко радиостанции в Киев. В националното радио на Украйна пък правят специално предаване за нея, защото законът в страната позволява излъчването само на руски и украински език по тази медиа.

„Аз не ценя това да стане хит или да стане знаме на революция. Ако някой се замисли преди да дръпне спусъка или е станал малко по-човек заради нещо красиво, което му е направило впечатление, струва си!”, обяснява Огнян.