Госпожица Ким е 20-годишна студентка по английска филология в Пхенян. Заради примерното си поведение тя е ангажирана да придружи френския фотограф Ерик Лафорг по време на пътуването му в Северна Корея. Именно той разказва за живота на момичето и света през очите на пропагандата в тоталитарната държава.

Когато не заляга над учебниците по английски език, Ким обича да играе на компютърни игри. Лафорг разказва, че в началото била доста стеснителна, но впоследствие станала приказлива и разказала за живота на севернокорейските млади хора. Момичето никога не било напускало Пхенян и за нея било голямо приключение да обиколи държавата си и да говори с чужденец.

Любимото място на госпожица Ким е делфинариумът в Пхенян, а любимите й животни са делфините. Обича да слуша музиката на Моцарт, Бах и Бетовен. Тя никога не е чувала за Лейди Гага и си мисли, че тя е мъж. Според нея в Северна Корея не се слуша британска и американска музика, защото не се харесва от народа.

Момичето не обича да кара колело, тъй като отнема от женствеността на бедрата й. Тя не желае да притежава автомобил, тъй като той правил хората мързеливи.

Ким обича да гледа филми. Любимият й филм е „Море от кръв“, в който се разказвало за масово убийство на севернокорейци, организирано от японците. Тя харесвала също и филма „Гладиатор“, въпреки че някои сцени я карали да се чувства неудобно, като например сцени на близост между двойки.

Тя твърди, че говори „британски английски“ и споделя с фотографа, че мрази американците, защото водят безсмислен живот. Надява се един ден да посети Англия. Госпожица Ким разказала на Лафорг, че през 2009 г. самият Ким Чен Ир е измислил хамбургерите, а пък родината на Мики Маус е Китай.

По време на пътуването им станало въпрос и за Южна Корея. Момичето споделило, че всеки южнокореец, който има желание да дойде отново на север, е добре дошъл. Но всеки, който иска да мигрира на юг, трябвало да бъде застрелян. Момичето така и не се усмихнало за снимките в демилитаризираната зона между Северна и Южна Корея, тъй като „сърцето й кървяло“.

Севернокорейците имат доста стари разбирания за срещите. Там се счита за неморално, ако момиче, което току-що се е запознало с момче, реши да танцува с него. Бременността извън брака и болестта СПИН там е непозната, твърди госпожица Ким.

За свой любимец момичето определя Ким Ир Сен. Фотографът провокирал госпожица Ким, като я попитал дали Ким Чен Ун е привлекателен за жените. Момичето реагирало остро и казало, че въпросът му е скандален.

Севернокорейката смята, че родината й не се отличава в технологично отношение от останалите държави. Въпреки странния разказ фотографът споделя, че той не е нелогичен за Северна Корея, тъй като тя е възпитана да вярва в това. По този начин госпожица Ким се е превърнала в перфектния гражданин на Северна Корея.