Слънце и облаци ще се редуват през уикенда, прогнозираха синоптиците на Националния институт по хидрология и метеорология към БАН. В Западна България през почивните дни и в понеделник преди обяд ще има повече слънце. През следващите дни по-значителна облачност ще има над източните райони, където на повече места ще превали.
Не е изключено и в западните райони на страната да има слаб валеж на места. В събота в Източна България живакът в термометрите ще показва между 16-17 градуса, а в северозападните и югозападните райони максималните температури ще бъдат между 23-24 градуса. В неделя ще вали слабо, предимно в изолирани планински райони. Температурите ще бъдат между 21 и 26 градуса.

Влажно и мрачно време ни чака през следващата седмица. Понеделник ще има слънчево време, но следобед от запад ще завали, възможни са и гръмотевици. Температурите ще бъдат над 20 градуса. От вторник нататък ще има условия за значителна облачност и чести превалявания. Атмосферното налягане ще бъде по-ниско от средното за месеца.