Лекарите отложиха събуждането от медикаментозната кома на 4-годишния Стефан, който падна от ескалатор в един от моловете на Варна, съобщи БНР.

Професор Дико Бошнаков, заместник-директор на болницата "Света Анна", коментира, че все още има рискове за белия дроб и травмата на главата. В момента състоянието му е стабилизирано, но Стефан остава в реанимацията на командно дишане.

4-годишното дете бе прието на 20 август вечерта с опасност за живота във варненската болница "Св. Анна". Около 18.30 ч. 4-годишният Стефан бил оставен на грижите на аниматор, но побягнал от развлекателния кът. Подпрял се на движещия се гумен парапет на ескалатора, той го повлякъл и детето паднало от 10 метра височина. Пострадалото дете веднага е откарано с множество фрактури в болница, където лекарите се борят за живота му. Стефан има 6 счупвания по тялото, вътрешни травми, черепно-мозъчна травма. Детето е на командно дишане. Екипи денонощно се борят за живота му.

От офиса на мола във Варна излязоха със съобщение за инцидента, в което заявяват, че детето е на 3 години и половина, побягнало е от детския развлекателен център "Kids Planet", собственост на фирма "Глобал Геймс 2010" ЕООД, наемател в Grand Mall, подпряло се е на гумения парапет на движещия се ескалатор, било е повлечено и е паднало от 10-метрова височина. Служителите на търговския център са в готовност да окажат съдействие и дарят кръв при необходимост. Иззети са видеозаписи от охранителните камери, започнало е незабавно разследване.