Полицията във Варна издирва четири момичета, избягали от социалния дом "Гаврош" във Варна. Девойките са на по 15 и на 17 години, те са подрастващи в риск, уточни Анна Конукова - ръководител на Отдела за закрила на детето към дирекция "Социално подпомагане" пред "Морето.нет".
На националната телефонна линия за деца 116 111 са подадени сигнали за други две изчезнали момичета още преди празниците. Става въпрос за 14-годишна тийнейджърка, напуснала дома си във Варна. Причината е, че е била в конфликт с баба си и близките. Другото издирвано дете е едва на 4 годинки. За него се знае, че живеело с баба си по спирките в града.

Освен за настоящет на тези деца, има риск от изоставяне и на пет новородени по празниците. Три от бебетата са на непълнолетни майки, като най-възрастната е на 17 години. Социалните работници са предприели веднага мерки, като съвсем скоро ще направят и оценка на риска. Младите майки са с нагласа да задържат бебетата и след изписването им от родилния дом. Другите две новородени са с леки увреждания. Въпреки това техните родители също са изявили желание да отглеждат рожбите си, допълни Конукова.