"Всичко това е за България и за нашата гордост, българите сме номер 1", обяви Кубрат Пулев, след като миналата вечер победи Тони Томпсън и се превърна в основен претендент за световната титла на Владимир Кличко.

Кобрата тотално надигра американския си съперник и спечели срещата след категорично съдийско решение. "Искам да благодаря на цялата публика в България, на публиката в залата, защото имаше критични моменти, в които те ми даваха кураж. Да знаят, че българите сме номер 1. Всичко това е за България и за нашата гордост", каза Пулев пред "Диема" минути след мача.

"Опита се да ме притисне, да направи неговата близка дистанция, но не му позволих. Изчаках моя момент, защото не може да се рискува. Един удар, една аркада може да развали мача. Така направихме стратегията, че максимално да не получавам удари, а да пласирам от всякакви ъгли", допълни Кобрата.

"Чакам мача на 5 октомври, за да видим кой ще победи между Кличко и Поветкин, но предполагам, че ще е Кличко. На мен това не ми е върховата форма, мога много повече, все пак не съм играл от 10 месеца. Това си изигра ролята, но за мача за световната титла ще си изтренирам добре и с божията помощ и българската подкрепа дано направим фурор", завърши той.