Поставяне на две скрити микрокамери в страничните огледала и по една на предното и задното стъкло е друг метод, за да разберете кой сваля части от колата ви или редовно я драска. Към тях се монтира и датчик, който ги включва само при движение и правят снимки и клипове, които се записват на SD карта.
Цената на комплекта е около 150-200 лева. Някои от собствениците, които вече по няколко пъти са ставали жертва на уличните банди за сваляне на части, вече са монтирали скрити камери в колите си. Шофьор, от чието БМВ крадци са свалили предна броня с халогени, разказа пред „Монитор”, че благодарение на камерите извършителите били задържани още същата вечер, а бронята му - върната. Повечето потърпевши обаче нямат този късмет.

Заради скъпите части на по-новите автомобили всяка нощ групи обикалят столицата и свалят навигации, волани с въздушни възглавници, парктроници и дори фарове или пръскалките им. На беемветата, които са с М-пакет, се крадат целите брони с халогените.
Лайсни, липове, емблеми и мигачи също са сред бързо и често сваляни части. Апашите посягат и на капачките на джантите, като за някои модели от марката Алпина цената им достига 300-400 лева. Когато въздушната възглавница пък бъде задигната с чупене на прозореца, застрахователят изплащат единствено стъклото, но не и липсващата част, защото не може да се докаже, че собственикът не си я е свалил сам.

В някои от случаите собственици на сервизи или автоморги поръчват на улични групи какви части им трябват, като ги плащат на 30-40% от пазарната им цена. „Ако отидете да търсите дадена част в софийска морга и там я нямат в наличност, звънят на пернишките групи за кражби на коли и за няколко часа ще ви я доставят защото в самите морги рядко се вкарват задигнати компоненти, те стоят на склад на друго място”, разказаха запознати.

Един от потърпевшите разказа, че колата му е била разбита за два чифта очила и компактдиск. „3 минути след като се появих на прозореца да спра алармата, друга аларма се разпищя на 200 м. на същата улица”, обясни пострадалият. Един от начините да предпазите халогените си от кражба е стабилно залепване със силикон. Ако не искате от автомобила ви да липсват части, разследващи препоръчват паркирането в гараж или на платен паркинг.