Кметът на Враца Николай Иванов катастрофира към 18,40 часа в сряда, но не е пострадал сериозно. Спасили го коланите и въздушните възглавници на автомобила му „Нисан Кашкай". Щетите по колата обаче са за 3000 лева. Има и повредени пътни ограждения за 250 лева.

„Отпускар съм, но имах важна среща в столицата. На връщане загубих управление над автомобила от преумора", разказа градоначалникът. В района на магазин „Техномаркет" на входа на града, нисанът излетял от платното и се забил в крайпътно дърво вляво по посока на движението. Според Николай Иванов колата се е движила с 35 – 40 километра в час, но от полицията съобщават, че скоростта не била съобразена с интензивността и характера на движението. Пробата на кмета за алкохол е отрицателна, допълват от МВР.

Веднага щом се поокопитил, кметът звъннал на застрахователи и пътна помощ. Постъпил е в болницата, а до него били съпругата му Ирена и заместник кметът Светозар Луканов. Там минал на скенер и ехография. След като лекарите направили всички необходими изследвания, те преценили, че не е нужно да остава в стационара и може да се прибере вкъщи, където да се лекува. Като запален футболен фен кметът не пропуснал да проследи от дивана мача от Шампионската лига между „Лудогорец" и „Базел", въпреки преживяното.

В четвъртък пък претърпелият катастрофа отпускар е провел оперативка със строителите, които работят по проекта за увеселителния комплекс при пещерата „Леденика".