Валери Божинов разкри за сериозен здравословен проблем, който е имал баща му. Националът съобщи, че на Емил Божинов е бил открит тумор в гърлото и вече е опериран. Валери коментира и своята гледна точка относно проблемите, които има с клуба, притежаващ правата му - Спортинг. Според португалската преса тимът от Лисабон иска да започне производство срещу част от ненужните играчи, като причината е, че не са показали уважение към отбора и ръководството му.

"Ситуацията е такава, че аз нямаше как да се прибера в Лисабон. Причините са лични проблеми, които имах вкъщи. Намериха тумор в гърлото на баща ми. Той беше опериран в ИСУЛ", разкри за болестта на биологичния си баща Валери Божинов.

Както е известно, вторият съпруг на майката на футболиста Пепа е Сашо Ангелов, който в момента е треньор на Етър (Велико Търново).

"Нямаше как да отида в Лисабон при това положение. Той има един син и трябваше да бъда до него. Всичко това сме го обяснили на Спортинг с моя мениджър и адвоката ни. Пуснали сме имейл да клуба, до спортния директор и до президента", продължи пред "Гонг" Валери Божинов.

"Между другото от Спортинг не съм получавал повиквателна, кога трябва да се явявам в клуба. В момента те търсят под вола теле. Много добре знаете кой е клубът, който ме иска и има контакт с него. Става дума за Парма. Имаме разговори, но в момента Спортинг не са коректни. Между Спортинг и Парма има уговорка, но явно португалците имат сериозни финансови проблеми. Нормално е Парма да изисква нещо, което от преди две години не е изпълнено, когато стана първия трансфер между двата клуба за мен. Договорите трябва да бъдат спазвани, а те не постъпват много коректно. В момента не вдигат на никой, не мога да се свържа с тях. Същото не може да направи и моят агент, а и хората от Парма... Аз вече им казах, че има отбор, който ме иска и който ще ме вземе, а те се правят, че не ме разбират. Единственото, което искам е да се разбера по най-бързия начин със Спортинг и да отида там, където съм желан. Явно тук става въпрос за игра на нерви. Ясно е, че в Спортинг не съм желан, но е лошо, че липсва комуникацията, която на днешно време би трябвало да е най-важното нещо. Те нямат основателна причина да направят каквото и да е, ясно е защо си бях в България. Благодарение на Господ всичко е наред и туморът, ракът не се оказа злокачествен", коментира още 27-годишният нападател, който поддържа форма с Локомотив (София).

"Пред себе си и пред клуба съм чист. Смятам, че ще стигнем до разбирателство. Не искам да плюя там, където ме хранят и където ми дават заплатата. Спортинг ми държат правата и ми плащат“, завърши коментара си Валери Божинов.