Положителен факт е може би, че за акцията по задържането на „Килърите 3" не се чуха и не се писаха много неща по медиите. Това показва, че за разлика от класическия случай при разследването и задържането на подобен тип групи, този път в медиите не е била изтекла много информация по тях. Това каза в сутрешния блок на БНТ „Денят започва" Тихомир Безлов от Центъра за изследване на демокрацията. По думите му, от това, което има като информация, изглежда, че става дума за група, действала от доста години и очевидно е имало опънат чадър над нея. "От личен опит знам как полицаите спират да работят, защото се е появил прокурор. Перник е един изключително тежък район. Не се знае много за тази нова банда за мокри поръчки, няма изтичане на информация както в други подобни случаи", каза още Безлов.

Той не вижда връзка между убийството на Мирослава и "Килърите 3", но не отрече, че може и да има такава.

"Това е една локална група, която отстранява или свои членове, или свои конкуренти. Това, което виждахме до 2009 година беше балкански феномен - действаха банди от професионални убийци, сега това го няма и има нормализация на ситуацията.  Но в Слънчев бряг и Несебър започва да се случва нещо. Създават се нови структури и ако това не бъде прекратено - ще имаме много проблеми", коментира още анализаторът.

По думите му трябва да се вълнуваме от това къде са приходите на подземния свят. "Наркотиците и проституцията са генератори на пари, в момента те реализират по-големи печалби, къде са тези пари", коментира той. Относно това как ще се развие политическата ситуация в страната ни през есента, Тихомир Безлов заяви, че се наблюдава една активизация на народа. Според него този натиск ще отреже крайните явления, защото хората не предприемат нищо крайно.