След като френски граждани, обявени по-късно за агенти на френското разузнаване, отнесоха як бой в нива край Коиловци, сега нов гост с парапланер събуди спомените на местните хора.Шотландецът се приземил на площадка до стопански двор в селото и за късмет не срещнал яки фермери, а три студентки, които говорели прилично английски, пише “Преса”. Те го забелязали да седи на пейка в центъра на Коиловци и се разговорили.

Така научили, че е от Шотландия, казва се Том и дошъл в България в началото на август. Според неговата версия, като любител на екстремните спортове, той наел хвърчилото и отлетях на 3 август от Шумен.

Въздушни течения обаче го отклонили от първоначалната цел – Плевен и го принудили да се приземи в прочулото се вече село. Местните му разказали историята с френските парашутисти и Том много се смял на случилото се.

Накрая историята завършила, без да се вика полиция- просто шотландецът се качил на автобус за Плевен и отпрашил натам.

Към друг финал върви историята с френските парашутисти. Плевенската прокуратура е на път да прекрати делото по шпионския екшън с агентите на френското разузнаване, които бяха обявени за туристи от ексвътрешния министър Цветанов. Те не били извършили престъпление с потайното си нахлуване у нас, тъй като представили документи за самоличност и това като граждани на ЕС ги правело легално пребиваващи, смятат в прокуратурата. Разследващите обаче не били проверили информацията, публикувана в "Поан", че тези документи най-вероятно са били фалшиви, както подобава на истински шпиони.