Пожарът в покрайнините на Стара Загора в района на местността "Зайчова поляна" е овладян и локализиран.

Продължават действията на огнеборците под ръководството на областния управител на Стара Загора Живка Аладжова и гл. инспектор Георги Иванов – началник сектор "Пожарогасене и спасителна дейност" към ОУПБЗН за доизгасяването на огъня. Засегнатата от пожара площ е около 500 дка, от които около 200 дка са борова гора, а останалата част са сухи треви и храсти. Всички служители на ОУПБЗН – Стара Загора са ангажирани с гасенето, в което участват и модул от поделение 24 150 в Стара Загора, служители от Община Стара Загора, както и от Горското стопанство – Стара Загора, уточняват от ОДМВР-Стара Загора.

Над града вчера се носеше гъст дим, но за щастие посоката на вятъра не бе към града и нямаше опасност от драстично замърсяване на въздуха над Стара Загора. При пристигането на пожарникарите на мястото бе установено, че става дума за горяща около 50 дка борова гора. Цялата районна служба пожарна безопасност и защита на населението бе мобилизирана. Сформиран бе кризисен център с участието на областния управител Живка Аладжова. Тя издаде заповед, с която се мобилизираха модулните подразделения на втора тунджанска механизирана бригада.

От РИОСВ поставиха и мобилни станции в близост до пожара, с които измерваха замърсяването на въздуха, за момента няма такива. В помощ на екипите на пожарната бяха и 25 души от община Стара Загора. На място бяха изпратени и водоноски осигурени от община Стара Загора. Допълнително притеснение създаде силният вятър, който сменяше посоката си постоянно и така огнената стихия трудно можеше да бъде локализирана.

Пожарът край Варна е овладян, но все е още не е потушен, горят около 300 декара. Той е локализиран и потушен в известна степен. Наблюдава се от дежурни групи на пожарната. Няма опасност за къщите и за хората в района.

Пожарът край Харманли е потушен.