Метеорологичните условия са изключително неподходящи за големи пътувания. Това заяви в сутртешния блок на TV7 комисар Алекси Стратиев, бивш началник на КАТ. „Задръствания ще има, проблем ще бъде „Кулата“, посочи той.
В началото на празниците около 80 000 души преминаха през граничния пункт „Кулата“.

Стратиев изтъкна лошото време и мокрите настилки. Той призова да се обърне сериозно внимание на пътната безопасност, за да не се повторят инцидентите от Великден. „Никакви изпреварвания, съобразена скорост“, апелира той.

Обстановката на 67-ия километър на магистрала „Тракия“ е спокойна, показа репортерско включване. Там, обаче, вали обилен дъжд. Стратиев посъветва прибиращите се към София да тръгнат по-рано, като вземат предвид и задръстванията, които ще се образуват в града заради гергьовския парад.

На въпрос дали не е по-добре щофьорите да решат да се приберат утре рано сутринта, той отговори: „В никакъв случай. Прибиране рано сутринта предполага движение с една по-висока скорост“. Той посъветва шофьорите и да не се опитват сами да търсят обходни маршрути, а да следват стриктно указанията на пътните полицаи.