Неизвестен подпали ателие на заместник-кмета арх. Трифон Иванов, който отговаря за териториалното устройство и строителството в общината. Коктейл „Моллотов" бил хвърлен в 3,20 ч. в понеделник по вратата на помещението, което е част от апартамента му на улица "Ангел Кънчев".

Повредена е само дограма и врата, други щети няма. Хвърлил се да гаси ателието общинският съветник от БДП Димитър Кочков, който е ВИК-инженер и син на колега на архитекта. Потърпевшият Трифон Иванов пък е в екипа на градоначалника от ГЕРБ проф. Димитър Стойков.

Палежът е предизвикан умишлено, категорични са от прокуратурата. Собствениците не са били в града, а на почивка. Иванови обитават предимно друго тяхно жилище.

„Трифон Иванов наскоро си взе отпуск", лаконични бяха от плевенската общинска администрация. През целия ден зам. кметът с ресор „Териториално развитие" бе с изключен мобилен телефон. По неофициална информация той дал обяснение пред разследващите, че не е получавал заплахи и няма подозрения за конкретен извършител. Въпреки това най-правдоподобната версия е свързана с работата му.