Откраднаха химическа тоалетна от АМ "Тракия” в района на Нова Загора. Това е първата кражба на тоалетна в България. Представител на фирмата е заявил кражбата в полицейското управление на Нова Загора, Кражбата е станала в края на миналата седмица, е потвърдила пред "Стандарт" говорителката на полицейската дирекция в Сливен Първолета Мандинска.

"Колегите са категорични, че никой досега не е предполагал и няма спомен за подобна кражба на тоалетна”, обясни Мандинска.

След откриването на новия участък на АМ "Тракия” в началото на юли, бяха поставени химически тоалетни в няколко участъка.

В началото на месеца бяха монтирани 22 броя санитарни възли по площадките за отдих в посока от Стара Загора до Бургас от автомагистрала "Тракия". Ден по-късно бяха поставени и останалите 22 броя в участъка от Бургас към Стара Загора.

Тоалетните на АМ "Тракия" се поддържат от хасковския социалист Тихомир Гьоков, който освен, че получи 139 хил.лв. за доставката на 44-те кабинки, взема и по 5619 лв.на месец за поддръжка.