"НФСБ макар и една сравнително нова партия е партия с гръбнак, партия с позиции и партия на български патриоти, които никога не са се отклонявали от пътя си. Макар да сме партия на две години, ние се занимаваме от години с политика и никога не сме се отклонявали от защитата на българите и на патриотичните си принципи." Това каза в предаването по Нова ТВ, „Всяка неделя" Валери Симеонов, лидер на НФСБ.

"НФСБ няма зад себе си скрити капитали, няма скрити банкери и политически брокери, изправя се сам срещу другите и поддържа една патриотична и твърда позиция", категоричен бе той.

"Избирателите трябва да изпратят в Европейския парламент хора, които да се борят за България, а не просто да си взимат заплатите. В последните години имаше само един Слави Бинев, който се превърна в един омбудсман, който защитава българите", добави Симеонов.

"Ние имаме позиции и ги защитаваме. Ако трябва да се обърна към потенциалните избиратели, бих ги посъветвал - изберете да защитават стадото едни кучета вълкодави като нас, а не представители овчици, които няма да защитят интересите ви в европарламента", заяви лидерът на партията.

"Нашите евродепутати са задължени и трябва да подготвят за следващия програмен период по-големи субсидии за зеленчукопроизводителите ни и другите производители, трябва да се договорят по добри условия за еко квотите и ред други важни за страната ни неща. Затова там трябва да бъдат избрани отговорни и твърди в позициите си хора", каза още той.

По негови думи евроскептиците са разумни хора - хора, които мислят за държавите си. Той си пожела семейството на евроскептиците да се разгърне.