"Социалистите в Европа начело със Сергей Станишев трябва да спечелят изборите, за да променим начина, по който се управляват институциите." Това заяви във Варна кандидатът за евродепутат от листата на КБ Илияна Йотова.

По думите й Европа не е място за чиновници, а за водачи и няма повод за съмнение, че при мнозинство на социалистите ще забравим двойните стандарти към по-бендите страни в ЕС и най вече към България.

"В България искаме и ново управление на евро фондовете, така че те наистина да стигнат до хората и да създадем условия за справедливото им разпределение, а не само до номенклатурата на ГЕРБ", каза още тя.

"На 25 май бюлетина номер 15 е печеливша не заради БСП, а заради България. Само така ще можем да продължим това, което сме започнали и което отстояваме всеки ден в трудна среда. Това ще продължи с още по-голяма сила, ако дадете своя глас за БСП." Това заяви лидерът на БСП и президент на ПЕС Сергей Станишев пред хиляди провадийци и жители от област Варна, събрали се на фолклорен фестивал в града.

90 - годишната баба Вася сподели, че е станала в 4 часа, за да пристигне на време и да се срещне със Станишев и да му поиска автограф. Той проведе разговори с десетки възрастни хора, които го помолиха за помощ за лечението си и други належащи проблеми.

Със Станишев и Йотова във Варна бяха и кандидатите за евродепутати проф. Николай Джагаров и Момчил Неков, както и народните представители от ПГ на КБ от региона Борислав Гуцанов, Красимир Янков, Алекси Алексиев, Георги Андреев и Йорданка Йорданова.