"Политиците изостават от гражданите на България, такива са моите впечатления след стотиците срещи с хората, които имах в последните месеци". Това каза в Пазарджик кандидатът за евродепутат от листата на "Коалиция за България" Илияна Йотова.
„Хората се интересуват много повече от европейските теми, от това, което се говори в публичното пространство. Интересуват се от това как виждаме България през следващите пет години в Европа. Интересуват се за съдбата на европейските средства, особено за общините, които най-вероятно няма да могат да кандидатстват за средства от новия фонд "Региони в растеж". Интересуват се как ще се решават въпросите с правото на българите да работят навсякъде в Европа. Как ще решим проблема с бежанците, кога ще влезем в Шенген и докога ще остане този мониторинг, който очевидно ни спъва не само за Шенген, а и за много други неща”, коментира Илияна Йотова.

Тя посочи, че "Коалиция за България" води изцяло позитивна кампания и единствената стратегия е да има срещи с хората във всяко едно село, всяка махала, град или областен център. "Даваме си сметка, че резултатите от евроизборите до голяма степен ще предопределят и политическите настроения от 26 май нататък. Съзнаваме цената на този залог. Затова ще направим всичко възможно "Коалиция за България" да бъде първа политическа сила", подчерта Йотова.

Евродепутатът коментира също, че България не е страна в задния двор на Европа и е много важно какви хора и какви политици изпращаме в Европа и доколко те отстояват националните интереси. "Аз съм с чиста съвест пред всички български граждани, защото за мен водещото винаги е било запазването на интересите на България, а често и воюване за тях", допълни Илияна Йотова.