Изчезналият малоазийски Боинг е превозвал тайнствен товар, който не е бил описан в документацията преди полета, пише The Daily Mail. Според изданието, от направения опис на натоварените стоки става ясно само за 5.4 тона плодове и 200 килограма литиеви батерии, които обаче били част от товар с тегло 2.5 тона. Никъде не е описано какво точно са съдържали останалите 2.3 тона от този товар.Странно е, че представител на компанията- собственик на тайнствения товар е отказал да каже на следователите какво е съдържал 2.5 -тонния контейнер, дори и не е назовал марката и производителя на литиевите батерии.

От получените от изданието сведения от разследващите става ясно , че 2.5 тонния контейнер е съдържал 67 единици товар, всяка от които е тежала по 463 килограма. Тези данни обаче противоречат на списъка, тъй като не споменават за описаните 200 килограма литиеви батерии.

Освен това в товарителницата липсва обичайното при превозване на литиеви батерии предупреждение за внимателно товарене и разтоварване на контейнера. The Daily Mail припомня, че една от първите версии след изчезването на Боинга бе за възможен пожар на борда, причинен именно от такива батерии.

Сред пътниците на изчезналия лайнер са били и 20 души от компанията Freescale Semiconductor, специализирана в производство на полупроводниково оборудване, използвано за отбранителна техника и навигационни системи от военните.