За броени часове полицейски служители от ОДМВР-Силистра, районните управления в Тутракан и Сливо поле и РД "Гранична полиция" – Русе заловиха 42-годишния С.Г., издирван по подозрение в извършване на убийство, съобщиха от МВР.

Действията по разследването започнали на 16 август сутринта, когато в дома й в Тутракан била открита убита 85-годишна жена. При първоначалния оглед дежурната оперативно-следствена група установила по тялото множество следи от насилие. Незабавно били сформирани екипи от служители на ОДМВР-Силистра и РУП-Тутракан, които предприели действия за разкриване на тежкото престъпление. Усилията им скоро дали резултат, насочвайки ги към основния заподозрян – 42-годишния С.Г. от село Ряхово, община Сливо поле, който към момента бил в неизвестност. Започнало издирване на заподозрения, към което били привлечени и служители от РУП-Сливо поле и РД "Гранична полиция" – Русе. Било предприето претърсване на обширни територии край Тутракан и Сливо поле, където се предполагало, че издирваният се укрива. В резултат на проведените действия, снощи, около 22.30 часа мъжът бил засечен в гориста блатиста местност в района на село Ряхово. Той направил опит да избяга, като скочил в реката, но действията му били осуетени от полицейските служители.

Пред разследващите 42-годишниият мъж направил пълни самопризнания. Днес предстои да му бъде повдигнато обвинение и да му бъде взета мярка "задържане под стража" до 72 часа. Действията по разследването продължават под наблюдението на Окръжната прокуратура в Силистра.