Завърналият се в „Дунав 2010“ Владимир Каптиев бе картотекиран вчера в БФС. Така бързоногият нападател може да излезе на терена още при утрешното гостуване на „Хасково“, макар че е изостанал в подготовката.
„Имам малък проблем с мускул на дясното бедро, но се надявам да играя“, каза Владимир пред „Утро“.
Старши треньорът Мирослав Миронов бе принуден да се раздели с дошлия на проби от „Левски“ /Сф/ нападател Тихомир Крумов. Идеята на клубното ръководство бе да картотекира столичанина от аматьорската квота, но се оказа, че по разпоредби на БФС играчи с такъв статут могат да уредят състезателните си права само преди първия кръг от първенството. Ако Крумов бъде картотекиран като професионалист, каквато възможност правилникът допуска, „Левски“ ще го пусне в Русе срещу служебна бележка и едни... 30 000-40 000 лева! Ръководството на „Дунав“ не желае обаче да хвърля пари за такъв „трансфер“.
Картотекирането на Йордан Димитров бе отложено с още една седмица, защото бившият му словашки клуб продължава да бави жълтата му карта.
Единственият по-сериозен проблем пред Миронов е оказалата се сериозна контузия на левия бек Стоян Марудов, който може и да не тръгне с отбора на юг.
Футболистите на „Дунав“ ще пътуват към Хасково в деня на мача. Те ще бъдат настанени в обедните часове в хотел, за да могат да отдъхнат преди мача в 18 часа.
„Нямам кой знае каква информация за съперника. Ще се наложи да се опознаваме в хода на двубоя“, каза Миронов пред „Утро“.