Два кръга преди края на есенния сезон в първенството на „Б“ група „Дунав“ се раздели с двама футболисти - Владимир Каптиев и Николай Петров. Документите на двамата за разтрогване на договорите с клуба са вече готови.
„Утро“ заподозря още в сряда, че се задава някаква буря, защото старши треньорът Самир Мъстънов съобщи за изненадващо изваждане на Каптиев от групата за гостуването на „Монтана“. Вчера обаче получихме сигнал, че Владимир стяга куфарите и веднага потърсихме Мъстънов.
„Истина е, че ще се разделим с Каптиев. Предисторията е, че той и Младен Стоев бяха глобени за несериозно отношение по време на официалните мачове. Стоев прие глобата си мъжки и каза, че в случая ръководството има основание да наложи такова наказание. Реакцията на Владо беше съвсем различна. Освен това той не искаше да влезе като резерва на мача със „Спартак“ /Вн/, защото му било обидно да играе някакви си 35 минути. И то след като знае много добре, че изискването да залагаме на четирима юноши, ни връзва ръцете и няма как всички по-опитни играчи да са титуляри. Все някой му пречеше, все на някого се сърдеше - и на тренировките, и на мачовете. При това положение решихме да се разделим по взаимно съгласие“, обясни Мъстънов.
На въпроса какви са причините за скъсания договор и на Петров, той отговори, че халфът не участвал пълноценно в тренировките и непрекъснато бил контузен.
„Не знам дали може да се нарече несериозно отношение фактът, че влизам като резерва във важен мач и бележа гол! По правилник всеки футболист, влязъл на терена след 60-та минута, получава 50 процента от премията. Пълна премия се полага, когато влезеш преди 60-та. Аз смених мой съотборник в 57-та, ако не се лъжа. Иначе пълната премия беше 300 лева. Отивам да получа парите си и гледам, че ми броят 70 лева. А Сашко Георгиев, който беше записан в тимовия лист като резерва, но не влезе в игра, получава 90. Попитах президента д-р Симеонов дали има някаква специално отношение към мене. Отговорът му бе: „Не, даже си ми много симпатичен, но ще получиш всичките си пари след края на сезона!“ Аз няма да допусна да ми се подиграват, а държа да взема това, за което сме се разбрали като мъже. За предишния сезон също ме орязаха с парите, въпреки че вкарах няколко гола. Това е, тръгвам си“, обясни пък Владимир Каптиев.