Пътничка от катастрофиралия вчера бус край Сливо поле е била приета по спешност днес в русенската болница, предаде БГНЕС.

60-годишната Иванка Тончева е била докарана след инцидента с прорезна рана на крака, която е била защита. Направена й е била снимка само на крака за евентуални счупвания, след което жената е била изпратена да се прибира в Тутракан.

През нощта обаче положението й се е влошило, тя е изпитвала силни болки и на сутринта синовете й са я закарали на преглед в местната болница. Направените изследвания са показали счупени прешлени, които не са установени в Русе, разказа синът й Мирослав Тончев. Наложило се е тя да бъде докарана отново в русенската болница, за да бъде предприето лечение. Синовете на Иванка са категорични, че ще съдят здравното заведение заради небрежно отношение към майка им. От болницата няма официален коментар, тъй като директорът отсъства по празниците.

Самата Иванка все още е в шок от катастрофата. Още повече, че е седяла до една от пътничките, които починаха в тежкия инцидент. "Въобще не съм спала и вече като кошмар ми е това нещо, може би никога няма да се кача в автобус да пътувам. Цяла вечер сънувам , че летя, че падам на земята", казва Иванка през сълзи.

По думите на жената в буса е имало и двама правостоящи, което е в разрез с правилата. От фирмата-превозвач и от ДАИ обаче заявиха, че нямат такава информация, но разследването ще има последната дума.