Брутално и хладнокръвно – така е убита Клавдия Калчева от Враца. Съпругът й Валери я накарал да лапне дулото на пистолета и стрелял. След това бившият военен хванал жена си за краката и я довлачил до банята, където оставил трупа и затворил вратата. Когато на другия ден полицаите извършват оглед, са потресени. Някои повръщат от видяното. По пода има парчета мозък, по стените - кървави отпечатъци на местата, където Валери се е подпирал.
В продължение на няколко дни разследващите успяват да направят възстановка на това какво се е случило в дома на семейство Калчеви. Около 16 часа следобед Валери отишъл в общината, където Клавдия работела, за да я прибере. По пътя двамата взели децата си от детската градина. Съседи видели семейството да се прибира. Изглеждали в прекрасно настроение, носели няколко торби с покупки от магазина. Когато вечерта от апартамента на Калчеви започнали да се чуват викове, съседите не обърнали внимание. Всички били свикнали със скандалите. Никой обаче не предполагал за чудовищната трагедия, която се разигравала зад стените на панелката.

От полицейската възстановка е станало ясно, че Валери и Клавдия започнали да се карат малко след като сложили децата си да спят. Привлечени от шума, 5-годишната Теодора и по-малкото братче дошли в хола при родителите си, но бащата ги завел обратно в стаята им.

Не е ясно в кой момент мъжът е изпаднал в неконтролируема ярост и е започнал да души жена си. След това взел пистолета,

напъхал го в устата й и стрелял

Докато влачел трупа на жена си към банята, момиченцето открехнало вратата и видяло всичко.

Пред „ШОУ” полицаи, участвали в разследването, разказват, че в кървавата диря имало и детски отпечатък. След като излязъл от банята, Валери отишъл при дъщеря си и сина си и им наредил да не излизал оттам.

“Отишъл в банята да види трупа на съпругата си и явно там е решил да се самоубие. Стрелял е в лицето си, куршумът е раздробил челюстта. Стрелял е втори път, този път пистолетът е засякъл”, разкрива подробности разследващ полицай.

Целият в кръв Валери е обикалял цяла нощ из апартамента, оставяйки навсякъде следи. Едва на сутринта той звъни на брат си Мариян, който е бивш дознател. Опитва се да говори, но заради раздробената челюст не може и произнася само нечленоразделни звуци. Накрая затваря. Притеснен, че нещо се е случило, Мариян звъни в полицията и сам тръгва към апартамента на брат си. Вътре ченгетата се натъкват на кошмарна гледка. В коридора, захлупено по очи, е тялото на Валери, припаднал от кръвозагуба. В банята е трупът на Клавдия. А в една от стаите полицаите намират треперещи момиченцето и момченцето.

“Сестричката беше прегърнала братчето. Бяха се сгушили в ъгъла, трепереха, изцапани в кръв”, разкрива още ужасяващи подробности полицай, участвал в първоначалния оглед. От преживения шок 5-годишното момиченце не можело да говори. Момченцето непрекъснато крещяло името на татко си.

Бий ме, обичам те!

Всички от семейството на Клавдия са знаели, че той я бие. Приятелки и колежки на младата жена – също. Понякога идвала на работа със следи от удари по лицето. Друг път връзвала шалче около врата си, за да прикрие белези от душене. Никой обаче не смеел да се намеси. На всички Клавдия твърдяла, че го обича и няма да се раздели с него заради децата. В началото на брака Валери се държал добре с нея. Психически се променил, когато се върнал и от втората си мисия в Ирак. Станал агресивен, започнал да пие, страдал от манията, че го преследват или кроят нещо зад гърба му. Започнал да ревнува жена си. Стигнал дотам, че измерил времето, за което тя се връщала от работа вкъщи и ако закъснеела дори с няколко минутки, следвал побой. Самият той обаче не криел връзката си с по-възрастна от него жена, която живеела в Плевен.

Няколко пъти Валери заплашвал Клавдия с пистолета си. Точно, както и последния път, пъхал дулото на оръжието в устата на жена си и стрелял, без тя да знае, че е извадил предварително патроните. Всички тези страшни подробности Клавдия разказала на семейството си. След един от поредните побои тя взела най-накрая решение да се разведе с мъжа си. Само седмица след съдебното решение за развода обаче се събрала отново с Валери. Заради децата, както обяснила отново на приятелка от ученическите години.

Съседи на Клавдия разказват, че тя живеела изключително затворено. Когато преди година и половина се родило момченцето й, други майки от блока я канели да се разхожда с тях или да си говорят пред входа, но тя винаги отказвала. Отклонявала и поканите да гостува на по-младите жени от блока или да пие кафе с тях.

Психолози предполагат, че самата Клавдия е развила с течение на времето синдрома на малтретираната жена, която вярва, че заслужава наказанието. Последните месеци тя спряла да ходи дори при роднините си. Всеки път обяснявала, че има работа.

„Този изрод я тормозеше на всяка крачка“

Това каза през сълзи Габриела, сестрата на Клавдия.

„Той беше алкохолик. Той е пияница и я ревнуваше. Той не й даваше да идва и да ни вижда, да вижда мен и майка ми. Идиот!“, казва почернената сестра. И тя като останалите твърди, че до последно Клавдия отказвала да го напусне: „Тя беше с него, защото го обичаше и за да не растат децата без баща. Аз съм им давала пари, той всичките й ги взимаше, за да пие“.

След поредния побой Габриела казала на Клавдия, че сама ще подаде оплакване в полицията, за да поиска ограничителна заповед за Валери. Сестрата й се разплакала и започнала да моли да не го прави, за да не става семейството за срам.

След убийството разследващите излизат с основна версия, че причина за жестоко престъпление е ревност. Самата Клавдия обаче не е имала любовник и до последно е била вярна на мъжа си. Младата жена не е имала дори профил във Фейсбук. Преди няколко години си направила скайп, когато Валери заминал на мисия в Ирак, за да може да си говори с него. След това единствените хора, с които си общувала през интернет, била сестра й и приятелка от детските години, която живеела в Испания.

Преди няколко месеца Клавдия си направила и регистрация в сайт за споделяне на фотографии. Вътре тя публикувала свои снимки и фотографии на децата. Седмица преди убийството си, по неизвестни причини, Клавдия изтрила абсолютно всички фотографии и оставила профила си празен.

На погребението на младата жена се стичат над 100 души. Нейни приятелки оставят в ковчега книги на Даниел Стийл. Лишената от нежност Клавдия обичала да чете точно книги за любов и романтика.

Децата на Клавдия остават при бабата и дядото, предстои дело, на което сестрата Габриела да стане техен настойник.