Тази сутрин е имало изтичане на газ пропан-бутан от цистерна на гара Синдел край Аврен,  съобщиха от пожарната.

В 6.13 ч. тази сутрин е получено съобщение във варненската пожарна за теч на газ от цистерна на гара Синдел. Изпратени са два екипа, които с работници на фирмата-собственик на цистерната са извели на безопасно разстояние авариралото съоръжение. Няма опасност от изтичане на газ, няма опасност от възпламеняване на цистерната. Няма опасност за околната среда и населението. Не е имало и пожар в цистерната.

От БДЖ съобщиха, че от 10:00 ч. е възстановено движението на влаковете в участъка между гарите Синдел и Повеляново, поради което един бърз и два пътнически влака престояваха в гара Повеляново. Продължава превозването на пътниците с автобуси между Повеляново и Варна, тъй като все още не е възстановено влаковото движение в участъка между гарите Езерово и Тополите от съображения за сигурност по нареждане на следствените органи, поради извършване на оглед на района на възникналия през вчерашния ден пожар в индустриален клон на гара Езерово.

Всички влакове, които пътуват в посока Варна, продължават да се движат до гара Повеляново. Влаковете, които по разписания трябва да заминават от Варна, започват своето пътуване от гара Повеляново. До възстановяване на движението на влаковете ще продължи организацията за превоз на пътниците с автобуси. За обстоятелствата около пускането на движението на влаковете, ще бъде публикувана информация на всеки два часа.