Тежката катастрофа с пътнически микробус, станала край русенския град Сливо поле, взе две жертви и прати десет души в болница.

Става дума за пътнически микробус "Мерцедес" – 18-местен, пътуващ по редовна линия Русе – Силистра. Микробусът е бил пълен с пътници.

Две жени са загинали при тежкия инцидент, станал около 14 часа на 5 километра от Сливо поле.

По разказ на един от пътниците, шофьорът се е обърнал да види една от жените, която се оплакала, че не се чувства добре, разсеял се е и изгубил управление над возилото. Микробусът излязъл от пътното платно и се преобърнал няколко пъти.

Има хора, които са изхвърчали от него на пътното платно. В микробуса е пътувало и дете, което е останало затиснато. Останалите пътници, които успели да излязат, обърнали буса на гуми и успели да освободят детето. По първоначални данни, то е със счупена ръка.

Четири линейки бяха пристигнали на мястото мигновено и откараха всички пострадали в русенската болница. Всички те имат различни наранявания.

Екипи на ДАИ, полицията и пожарната са на мястото на инцидента. Образувано е досъдебно производство. Работата по установяване на причините за инцидента продължава.