Живеещият в Канада русенец Радко Димитров, който оцвети русенските протести с превъплъщенията си като несъстоялия сe шеф на ДАНС Делян Пеевски и експремиера Бойко Борисов, няма да плаща глоба за трудното си разпознаване. Заради маските на двамата по време на шествията срещу кабинета „Орешарски“ полицията състави два акта на Димитров с мотива, че самоличността му не може да се установи заради надянатото „второ“ лице.
Актовете по Закона за събранията, митингите и манифестациите се предават на кмета на съответната община и той решава каква санкция да бъде наложена на нарушителя. Добрата новина за Радко, който вече е в Торонто, е, че е отървал едната глоба.
Пламен Стоилов вече се е произнесъл по първия акт с разпореждане „да се прекрати административно-наказателната преписка“. Така глобата за „Делян Пеевски“ отпада. Остава да се разгледа и вторият акт за маската на Бойко Борисов, по който се очаква същото решение.
Това обаче далеч не удовлетворява Димитров, който е абсолютно категоричен, че спрямо него е упражнен натиск и репресия от страна на органите на реда. „От инспектората на МВР в София до комисаря по вътрешни работи в Брюксел Сесилия Малстрьом ще поискам наказания и оставки“, заявява той.