Изпълнителният директор на ДАИ Валентин Божков все още не е привлечен като обвиняем.

Нито един от задържаните служители на ДАИ към момента няма повдигнато обвинение. При вчерашната акция са извършени претърсвания в ДАИ. Все още не е ясно какво количество документация е иззето. Сред задържаните е и секретарката на Божков.

"Според мен тези, които правеха претърсванията не знаеха какво търсят", каза адвокат Иво Найденов, който представлява един от свидетелите по делото. Оказа се, че става дума за дело за подкуп, образувано през юни месец в градска прокуратура срещу неизвестен извършител. Продължава разпитите на задържаните при акцията на ДАНС и Главна дирекция "Криминална полиция".

Изпълнителният директор на ИА "Автомобилна администрация" (ДАИ) Валентин Божков е бил задържан във вторник. Божков е бил задържан вчера по обед в кабинета си при акция на ДАНС и Главна дирекция "Криминална полиция". В момента в офиса на БОРКОР са доведени част от общо 13 задържаните служители на ДАИ. Те са уличени в участие в корупционна схема. По първоначални данни става въпрос за случай на корупция.

Божков пое ДАИ през юли 2011 година с назначение, съгласувано с премиера Бойко Борисов, както тогава бе уточнено от транспортното министерство. Той наследи Симеон Арнаудов, подал оставка след автобусната катастрофа на магистрала "Тракия" на 15 юни, при която загинаха 8 души.

Като основни приоритети на Божков тогава бяха посочени вземането на мерки за повишаване ефективността на контролните функции на ИА "Автомобилна администрация", следенето за стриктното спазване на изискванията на националното законодателство и на международните актове и продължаването на диалога с браншовите организации.