Звездата от американския медицински сериал "Анатомията на Грей" Сандра Оу се оттегля след осем години.

Оу, която спечели Златен глобус за ролята си на пиперливата д-р Кристина Янг, беше една от шестте първоначални звезди, които започнаха в сериала в ролята на стажанти. "От творческа гледна точка смятам, че дадох всичко от себе си и се чувствам готова да напусна", съобщи Оу пред "Холивуд рипортър".

Не се разкрива как 42-годишната актриса ще напусне сериала на Ей Би Си в края на новия 10-ти сезон. "Много е интересно да играеш героиня толкова дълго време и в крайна сметка да усетиш, че тя също иска да бъде пусната на свобода. Кристина иска да си отиде и аз съм готова да я пусна. Трябва да помислим със сценаристите на "Анатомията на Грей" защо тя иска да напусне", допълни актрисата.

Оу има пет номинации за наградите Еми за поддържаща актриса за ролята си на д-р Янг, амбициозна лекарка, която многократно поставя кариерата си пред личния си живот. Тя заяви пред "Холивуд рипортър", че започнала да мисли за напускане през май 2012 г., когато подписала заедно с другите звезди от сериала двегодишен договор до края на предстоящия десети сезон.

Оу уведомила останалите звезди от сериала за решението си вчера по време на четенето на сценария за 200-я епизод. Очаква се в скоро време да започнат преговори с останалите актьори за бъдещето им в сериала, който спечели множество награди след началото си през 2005 г.