Служители на МВР и Агенция "Митници" разкриха контрабанда на стойност над 2 милиона лева.

"На ГКПП Капитан Андреево е бил задържан влекач с водач - лице с българско и турско гражданство", каза на пресконференция главен комисар Светлозар Лазаров, главен секретар на МВР.

Открити са 6120 тона паста за наргиле. Образувано е досъдебно производство, след като е извършен оглед на мястото. Стоката е съпровождана с фактура, на която е посочен получател - българска фирма, а съдържанието е посочено като ароматизиращи продукти.

"Проведени са процесуално-следствени действия. Товарната композиция и товарът са били насочени към склад в София. Извършва се проверка на посочените складове", каза още главният секретар на МВР.

По думите на главен комисар Лазаров, в складовете има депо за претоварване на контрабандни стоки за западноевропейски страни. Над 8 тона е иззетата контрабандна стока. Установен е складът, където се разтоварва стоката, получател и купувач.

По този начин е пресечен контрабанден канал от Турция през България за страните от Западна Европа. Стоката, която е открита, е с пазарна цена над 2 милиона.