Бързащ за работа диджей изпреварил „Опел"-а на загиналото във водния ад край Винево семейство Рамаданови метри преди фаталния мост. 5-метровата вълна от вода, кал и дървета стигнала до моста, който бил за ремонт, точно когато колата на кърджалийското семейство стигнала дефектното съоръжение, пише 24rodopi.com.„В този момент колата на диджея вече била далече, нямало видимост. Ако и Мюмюн Рамадан беше натиснал газта малко повечко, сега щяха да са живи. Ако знае човек, цял живот ще бъде нарушител на пътя, но Мюмюн Рамадан беше инструктор и винаги казваше, че на пътя трябва да бъде за пример. Времето беше много лошо, видимостта намалена. Малко повечко газ и само една минутка преднина – ето колко малко е трябвало за да са още сред живите", казва през сълзи пред 24rodopi.com жител на Винево, който участва в 6-дневната операция по издирването на 4-мата от семейство Рамаданови.

Акцията приключи на 30 април към 15.30 часа, когато в най-дълбокото място в язовира край Винево бе намерено тялото на 56-годишния Мюмюн Рамадан. Трупът бил заклещен между корени и клони на дървета на 4 метра под водата, на около 10 метра от стената на напоителното съоръжение.

29-годишната Ширин Мустафова, лекар в МБАЛ „Д-р Атанас Дафовски", 4-годишният й син Мерт и съпрузите Ресмие и Мюмюн Рамаданови изчезнаха във водите на придошлата Демерджи дере след 22.30 часа на 24 срещу 25 април.

В петък сутринта бе открито тялото на 56-годишната учителка Ресмие, в понеделник – на дъщеря й Ширин, а във вторник – на сина й Мерт. Трите гроба са във Винево, а място бе оставено и за Рамадан. „За да са заедно и на оня свят. Какво друго ни остава, освен да ги погребем един до друг. 4 гроба, които винаги ще ни припомнят страшната нощ на 24 срещу 25 април", коментираха местните.
Погребението на Мюмюн Рамадан е днес.