Два автобуса на най-голямия пловдивски превозвач на пътници - фирма "Хеброс бус", са били запалени тази нощ и изгорели до основи в Стара Загора. „Палежът е умишлен, за сплашване”, коментира за "Марица" управителят на "Хеброс бус" инж. Веселин Дошков.
Жертви, за късмет, няма. Рейсовете – Ман и Сетра, са зяляти с бензин в 12 часа тази нощ на паркинга, нает от Дошков за специализиран превоз на мини "Марица - изток".

„Видеокамерите са заснели как двама мъже скачат през ограда, носейки туби, и заливат с горивото двата паркирани автобуса, разказа инж. Дошков. - Останалите превозни средства не са пострадали. По инцидента работи полицията. Щетите са за над 150 000 евро. Автобусите са произведени през 2007 и 2003 г. и бяха в много добро състояние.”

Той сподели, че ръководството на държавната фирма "Марица - изток" е прекратило едностранно договора за превоз на работници до рудниците с "Хеброс бус".

„Трябваше да станем подизпълнител на определени структури, но аз не преклоних глава и потърсих обезщетение, защото срокът на двата договора не е изтекъл”, обясни Веселин Дошков. Той не изключва, че запалването на автобусите има връзка с нелоялна конкуренция.