В Държавната дума на Русия са удивени от позицията на Външното министерство на България, което оповести забрана за преминаване на държавната граница за председателя на долната камара на руския парламент Сергей Наришкин. Това съобщи заместник-ръководителят на апарата на Държавната дума Юрий Шувалов, предава РИА Новости.
Шувалов казва още, че председателят на долната камара Сергей Наришкин няма никакви чуждестранни банкови сметки и информацията за такива не отговаря на действителността.

Министерството на външните работи на България информира на сайта си по-рано, че въвежда забрана за пресичане на държавната граница за Наришкин, защото той попада под санкциите на Европейския съюз. Посещението му е било планирано за 6-8 май.

„Руското външно министерство от своя страна ще реагира по съответния начин. От името на нашия парламент искам да кажа, че сме удивени сме от позицията на МВнР на България относно визитата на Сергей Наришкин в страната. По-рано визитата действително се планираше за началото на май, но след това по взаимно съгласие на страните беше отложена за по-късен срок”, каза Шувалов пред журналисти.