С бюджет от 200 млн. долара филмът "Z-та световна война", който тръгна по кината това лято, първоначално бе най-скъпата зомби продукция, правена някога.

Въпреки това инвестицията явно си е струвала, след като "Парамаунт" обявиха, че приходите от филма са надминали 500 млн. долара в световен мащаб, като в международния боксофис той има печалба от 305.2 млн. долара. Това автоматично го превръща в най-печелившия филм с участието на Брад Пит след "Троя" от 2004 г., който имаше приходи от 497.3 млн. долара, предаде британският "Телеграф".

Сюжетът на лентата разказва за инвазия от зомбита, а Брад Пит е един от тези, които са поели мисията да я спрат.

По-интересното е, че успехът на филма противоречи на негативното му представяне в медиите и от страна на критиката още преди излизането му през юни. Филмът, който е адаптация на бестселъра на Макс Брукс от 2006 г. World War Z: An Oral History of the Zombie War, първоначално отмени датата на излизането си, а след това похарчи още около 15-20 млн. долара за подобрения в първия вариант на филма. Почитателите на филма трябваше да разберат и за промените в сценария, а след това и че Брад Пит не е особено доволен от финалния му вариант.

За сметка на това "Z-та световна война" се представи доста добре на фона на блокбъстърите от това лято. Преди седмица от "Дисни" обявиха, че ще загубят 190 млн. долара от "Самотният рейнджър", тъй като бюджетът му бе 250 милиона, но не успя да спечели повече от 90 милиона долара в щатския боксофис.

"Железният човек 3", макар и да спечели по-малко от миналогодишния хит "Отмъстителите", има над 1.2 млрд. долара в световен мащаб.

Въпреки успеха си в Китай научната фантастика на Гилермо дел Торо "Огненият пръстен" не успя да достигне приходите на "Z-та световна война" с обща сума от 344 млн. долара.