"Ще трябва да дам всичко от себе си, за да отида на финал", сподели българската спринтьорка Ивет Лалова пред ИТАР-ТАСС.

Европейската шампионка вече се класира за полуфиналите на 100 метра на Световното първенство в Русия. Като цяло тя е доволна от условията в Москва. "Лужники" ми харесва. Като цяло условията са добри и имаме късмет с температурата и влажността на въздуха. Изменения в тренировките има всяка година, но никога не сме се подготвяли така, както за това Световно. Мисля, че с резултатите си помогна на атлетите да бягат по-бързо", сподели Лалова.

По повод предстоящата борба на 100 метра, тя добави: "Очаква се американката Инглиш Гарднър, която спечели сериите, да бяга на максимум. Чака ни интересно състезание. Никога не казвам предварително, че ще се класирам за финала. Чувствам се добре. Знам, че за да отида на финал, ще трябва да дам всичко от себе си".

Българката коментира и въпроса със зачестилите положителни допинг проби в спорта. "Атлетите, които са избрали допинга, трябва да получат доживотна забрана в спорта. Искам да се състезавам, дойдох тук да се боря и да покажа какво мога. Не одобрявам, ако някой иска да постигне победа по лесния начин", каза още тя.