Министърът на регионалното развитие Десислава Терзиева откри официално производствена база за горещо поцинковане на пътни ограничителни системи в град Каспичан.

Инвестицията възлиза на над 6 млн.лв., съобщиха от МРР.

"Като министър на регионалното развитие се радвам да присъствам на откриване на нови производства, където хората ще работят и съм сигурна, че този завод ще допринесе за икономическия растеж на района", каза Терзиева. По думите й откриването на новата мощност е доказателство за положителната бизнес среда в България. "Правителството продължава да работи последователно и за намаляване на административните тежести, за насърчаване на инвестициите и създаване на условия за икономически растеж, откъдето ще дойдат и работни места", каза Терзиева и подчерта, че на първо време се разкриват нови 60 работни места. "Това е много нужен завод за пътното строителството и се радвам, че на пазара ще се предлагат български мантинели", допълни регионалният министър. Годишно на територията на страната се монтират около 600 км пътни ограничителни системи /мантинели/.

Министър Терзиева коментира, че подобрената бизнессреда е ключов фактор за развитието на регионите, паралелно с държавните инвестиции в базисна инфраструктура. Тя обобщи, че над 65 милиона лева ще бъдат инвестирани тази година по Публичната инвестиционна програма на правителството в Североизточна България, която обхваща областите Варна, Добрич, Шумен и Търговище. От тях над 44,6 млн.лв. са насочени за финансиране на проекти на общини.