На 30 април от 14.00 ч.  в Регионалния исторически музей – Русе ще се проведе ученическо състезание по предмета Русезнание, съобщиха от пресцентъра на "България без цензура".

Организатори са ВМРО-Русе и ББЦ- Русе - ще присъства председателят Красимир Каракачанов. Регионалният исторически музей и читалище „Гоце Делчев 2009”. Това е поредното издание на състезанието по Русезнание и за групите по проекта ,,УСПЕХ”, които изучават миналото на града.

Идеята за изучаването на подобен предмет в русенските училища е по инициатива на ВМРО и получи подкрепа от 10 институции и организации, работещи в сферата на образованието. Водени от убеждението, че да си русенец е чест и гордост, всички се обединиха около необходимостта малките русенчета да се запознаят със славната история на града и региона и с личностите, превърнали го в европейски център.

Учениците отново ще могат да участват с индивидуални есета или мултимедийни презентации на групи, посветени на Русе и региона.

Компетентно жури от представители на Регионалния исторически музей, Регионалния инспекторат по образование, Русенски университет ,,Ангел Кънчев” и краеведи ще оценяват есетата и презентациите. Негов председател ще е лидерът на ВМРО-БНД Красимир Каракачанов. 
Най-добрите есета ще получат парични награди, а за децата, които са я изработили и представили най-добрата презентация ще бъде организирана екскурзия из красивите кътове на Русенския край.