Комисията прие доклада за своята работа и предвид съдържащата се в него информация взе решение той да бъде предоставен на главния прокурор и на ресорния вицепремиер Цветлин Йовчев.

Това обяви Сияна Фудулова - председател на временната анкетна комисия, която трябваше да провери всички факти и обстоятелства, довели до внезапното подаване на оставка от Христо Бисеров, както и всички факти и обстоятелства, свързани с твърденията за скандална кореспонденция и среща между председателя на ГЕРБ Бойко Борисов и Бисер Миланов – Петното, предаде БГНЕС.

Запитана дали комисията излиза със заключение, че среща между Борисов и Петното наистина е имало, Фудулова отвърна, че в доклада не са правени заключения. "Той съдържа единствено решението, заключения не сме правили", подчерта тя.

На въпрос дали в доклада се посочва, че има изтичане на информация от службите за сигурност към Христо Бисеров, Фудулова отвърна, че самият председател на ДАНС Владимир Писанчев е отговорил, че има разследване предвид изтичане на информация в различни посоки.

По случая Бисеров в доклада са записани твърденията на всички изслушани от комисията лица, обясни Фудулова – Владимир Писанчев, Валери Димитров и всички други, поканени от ГЕРБ.

"Има изключително много информация от изслушванията. Какво ще разследва прокуратурата ще прецени самата тя и не е работа на комисията да прави подобна преценка", обясни Сияна Фудулова.