Няма място за притеснения относно евентуален провал на предстоящия концерт на легендарния Роджър Уотърс в столицата. "Стената" ще бъде разрушена и днешният жребий за Шампионската лига, който отреди Лудогорец да е домакин в първата среща, напълно го потвърди.

По-рано днес отборът на Лудогорец изтегли тежък жребий за плейофите на Шампионската лига в лицето на швейцарския шампион и нов тим на Иван Иванов Базел. Останалите възможни съперници на разградчани бяха Селтик, Виктория Пилзен, Динамо Загреб и Стяуа. Лудогорец домакинства в първия мач, който е на 20/21 август в България. Реваншът в Швейцария ще се играе на 27/28 август. Така всичко си остава по старому и нищо няма да попречи концерта на Уотърс да се проведе на 30 август.

Вчера от СМЕ излязоха с коментар по повод създалата се ситуация, в който изразиха своите притеснения, че сцената за уникалното шоу изисква дни строителство и посочиха няколко примера, когато УЕФА разрешава смяна на домакинството. Така например снощи Ботев Пловдив излезе срещу Щутгарт не на техния клубен стадион "Мерцедес Бенц Арена", заради концерта там на Роби Уилямс. През 2009 г. ЦСКА размени своето домакинство на стадион "Васил Левски" с Динамо Москва, заради концерта на Мадона там".

Междувременно организаторите съобщават, че Уотърс е подготвил много изненади за феновете си с THE WALL. Турнето вече стартира на 18 юли с концерт в Айнхайм и отзивите в пресата са повече от възторжени.

Грандиозното шоу, в което най-голяма атракция е високата 12 метра Стена, е заредено с още по-страхотни специални ефекти. Сред тях е сцената с катастрофирал самолет, която е два пъти по-дълга от представяната на концертите досега и завършва с уникална експлозия. Освен новата мултимедия, която изглежда свръхреалистична, Уотърс ще представи за първи път пред публика и нова песен – "The Ballad Of Jean Charles De Menezes". Тя разказва истинската история за мъж, разстрелян от полицията в Лондон, покрай зародилата се опасност от терористични атаки в английската столица по-рано тази година. "The Ballad Of Jean Charles De Menezes" е включена в първата част на шоуто, веднага след култовата "Another Brick in the Wall (Part 2)".

Роджър Уотърс пристига у нас с Дейв Килминстър, признат за китарист на годината през 1991 г. Редом до Уотърс ще видим и неговия син Хари, който поема на турне с баща си през 2002 г., за да изпълнява музиката, с която е израснал.

Мегаспектакълът THE WALL е едно многообразие от идеи, които рикошират между персоналното и политическото, тесногръдието и отвореността към по-различното. Главното действащо лице в шоуто, някой си мистър Пинк Флойд, е рок звезда на границата на лудостта. Той е разглезен, нещастен, арогантен и неуверен. Пинк се подиграва с феновете си, вцепенява се, преди да излезе на сцената. Той е отказващо да порасне момче, загубило баща си във Втората световна война, травматизирано от злонамерен учител и нетърпяща възражения майка. Всички тези въздействия го карат да се отдели от чувствата си, сякаш поставя стена между себе си и тях. Когато оглавява своята група, мистър Флойд се превръща в демагог - фашист със слънчеви очила и кожен шлифер, перчейки се сред музикантите на заден фон, които носят нацистки униформи. Билетите за рок спектакъла THE WALL са на цени от 65 до 180 лв. и могат да бъдат закупени от всички каси на Тикетпро в страната и на www.ticketpro.bg.