Тежка катастрофа помрачи рали спринт Варна 2014, с което се даде началото на новия сезон в българския шампионат по автомобилизъм. Както вече стана ясно, инцидентът се случи вчера на ул. "Георги Пеячевич" в морската столица, в района на "Максуда". Рали автомобил удари с изключително висока скорост друг автомобил, при което първият се завъртя и удари преминаващ наблизо пешеходец. Колегите от "Булфото" разпространиха снимки от мястото, на които се вижда човек от екипажа на "Булбет Рали Тийм", облян в кръв, след като е излетял през предното стъкло на автомобила, управляван от Пламен Атанасов.

Организаторите на рали спринт Варна 2014 съобщиха, че Пламен Атанасов и Петър Петров са изписани от болницата, а третият участник в инцидента - Радко Петров, ще остане под лекарско наблюдение в следващите два дни в МБАЛ „Света Анна“, гр. Варна.

Скенерът, който му е направен от лекарите не е показал никакви проблеми в неговото състояние.

Радко Петров се е возил отзад в колата, управнявана от Пламен Атанасов, като при удара е изхвърчал през предния прозорец. Пилотът и навигаторът му Петър Петров са с леки контузии и уплаха.

В катастрофата няма други пострадали. Организаторът на рали спринт Варна 2014, съобщава, че инцидентът няма връзка с провеждането на състезанието и се случва извън официалния му график.