„България без цензура“ поиска незабавно кметът на Плевен Димитър Стойков да подаде оставка. „Ще предизвикаме още няколко дебата по този въпрос включително и протести, ако се наложи“, обяви зам.-председателят на партията Ангел Славчев. Искането бе направено на съвместна пресконференция между ББЦ, сдружение „Граждански контрол“ и Инициативния комитет за сваляне от власт на градоначалника.

„Дошло е време да се спасява Плевен и партийните интереси нямат значение“ , обявиха от Инициативния комитет.

Ден преди старта на предизборните кампании избързахме да дадем тази пресконференция, за да не влиза тя в дебата за евроизборите, заяви Ангел Славчев. „Оставката на кмета се изисква повече от година заради разследвания срещу него, направени от Сдружение „Граждански контрол“, подаден е и сигнал до Комисията за конфликт на интереси в НС. „И ДАНС го проверява. Това е един корумпиран кмет, който действа под шапката на Цецка Цачева“, заяви Славчев. Той настоя за сваляне на имунитета на Цачева и добави, че скоро ще бъде внесено официално искане за това в НС от независимите депутати. Искането на оставката на Димитър Стойков и имунитета на Цецка Цачева са с цел разкриване и разследване на корупционните схеми между тях, добави той.

  Ние сме радетели на операция „Чисти ръце“ и искаме чисти политици в българската общественост, които да се грижат за поверените им градове, а не само да крадат!, обясни Славчев. „Стойков трябва да си получи заслуженото, не само защото има конфликт на интереси в държавните поръчки, а и защото нарушава Конституцията на Република България“, категоричен беше заместник председателят на „България без цензура“.