Поредна порция хубави думи от френските медии си заслужи българската звезда на Монако Димитър Бербатов. Авторитетното издание "Фигаро" му посвещава очерк, в който отбелязва, че с изявите си е накарал "монегаските" да забравят за голямата си звезда Радамел Фалкао.

Благоевградчанинът беше взет от Фулъм на 31 януари точно с целта да замести колумбиеца, който скъса връзки на коляното. И той го прави изключително добре, та даже е на път да си заслужи нов договор.

"Бербатов дойде с договор само до юни, за да замести нещастно контузилия се на 22 януари Фалкао. По-малко от три месеца по-късно, балансът на българина е повече от впечатляващ."

"За 12 мача вкара шест гола, а осем пъти започна като титуляр. Срещу Ница вкара попадение, което е, меко казано, феноменално. Дори и този гол да е станал случайно, Бербатов вече накара шефовете и съотборниците си почти да забравят за Фалкао", пише в очерка на "Фигаро".

Изданието припомня още биографията на българина и споменава постиженията му в различните първенства, в които е играл. На края на очерка българинът е определен като "луксозния жокер", а заключението е, че "благодарение на помощта на Бербатов, Монако без проблеми ще играе в групите на Шампионската лига".