Съдът отхвърли иск на ВиК срещу русенка, от която водното дружество поиска да плати 274 лева за вода за повече от година и половина.
Няма никакви доказателства, че ВиК има договор с тази жена и тя е клиент на фирмата. Не е ясно и какво е потребила и какво трябва да плаща, защото водомерът й е бил демонтиран през 2011 година, а на карнета за този демонтаж било написано, че уредът се маха заради неплащане, не поради повреда. След това й е начислявана служебна консумация, но без обяснение защо е била различна всеки месец - от 2 до 18 кубика, изброява съдът какво не е наред в поисканата сметка.
Жената живее в къща на „Стефан Стамболов“. Има право на доживотно ползване върху имота, но той се води собственост на друг. През 2012 година ВиК си вади изпълнителен лист за „дължимата сума“ срещу жената, но тя се усетила навреме и възразила, че не дължи исканите 274 лева. Така делото стигна до разглеждане в съдебна зала. И там ВиК загуби - според съда искът на дружеството е изцяло недоказан. Дали така ще реши и Русенският окръжен съд, пред който ВиК ще обжалва.