Бивш служител на КАТ, обвинен за разпространяване на класифицирана информация, беше оправдан от Апелативния съд във Велико Търново, който отмени присъдата на Окръжния съд в Русе.
През август 2015 година 35-годишният тогава инспектор в сектор „Пътна полиция“ към Областната дирекция на МВР Емил Д. спрял за проверка колата на вкарания по-късно във френски затвор за сводничество Кирил Фараонов от Русе, но вместо да му напише акт за шофиране с фалшива книжка, както сочи обвинението, го предупредил, че е заложен за дискретно наблюдение чрез Шенгенската информационна система. Това помогнало на сутеньора да се покрие, но от МВР установили, че Емил е влизал в системата на МВР с личния си служебен номер и след разпит е предаден на съд. 
На 8 юли 2020 година Окръжният съд признал бившия катаджия за виновен за издаване на служебна тайна и му наложил наказание 2 години и половина с 4 години изпитателен срок. Емил Д. обжалвал и е оневинен от Апелативния съд, но и това решение подлежи на обжалване - вече във Върховния касационен съд.